Min Bedste Juleaften.

Fortalt af Dagmar Jørgensen.
fra sønnen Eskild Nielsen

Der står eller ligger en Gravsten uden for Givskud Kirke. Jeg tænker altid med Tak på den Mand, hvis Navn der står på den.

Det var en Jul i Trediverne, hvor alt så meget sort ud.  Vi havde intet at holde Jul for og Humøret var meget langt nede, men vi havde lidt Kartofler og det var da godt nok, men Børnene, hvordan skulde de mærke det var Jul.

Hen på Eftermiddagen kom Far og sagde, Nu går jeg op til Mads Thorsens og ser om jeg kan få lidt  (vi vilde jo helst ikke have af Kommunen)  Mads Thorsen var statsansat til at hjælpe og fortalte om det Legat.  Vi fik 10 Kr. og havde en dejlig Juleaften.  Vi fik Frikadeller de bedste jeg nogensinde har fået.  Jeg tror også han købte en lille Ting til Børnene, men det er Frikadellerne jeg husker.

(Mads Thomsen var Sognefoged og Sognerådsformand.)

 

Gaver:  Et Lommetørklæde, som jeg fik af Kaj.  Han var kun 3-4 Aar og købte det selv.  Jeg har haft det med på alle mine Rejser og glædet mig over det.  Nu er det næsten slidt og Drengen er for længst Voksen og har vel sagtens glemt, at han købte den Gave til Mormor, som vel har haft den største Glæde af den.

 

Der er ikke noget der har glædet mig mere end alle de små ting, som mine Børnebørn har købt for deres egne penge, da de var små og givet mig.  Jeg ser dem hver dag og tænker med glæde på den Tid.   Det er det bedste i hele mit Liv.