Fra Tingbogen  1906   salg af nr 14

  Salg -  og   Købekontrakt

Stempel  70 Kr.             No. 1296

Imellem underskrevne Sparekassebogholder I.P.Arndal og medunderskrevne Sparekassefuldmægtig H. Thalbitzer henholdsvis som Sælger og Køber og begge af Odense er indgaaet og oprettet følgende Købekontrakt.

   .    1. Jeg I.P.Arndal sælger og afhænder herved til H. Thalbitzer den mig ifølge Skøde af 31. Maj 1902 thinglæst 26 ´s M.  tilhørende Ejendom Matr. No. 4 ck af Hunderup Jorder nu under Odense Købstads Markjorder i St. Knuds Sogn med  paastaende Bygninger, mur og nagelfast Tilbehør, hvoriblandt 2 Skabe i Entreen, 3 kakkellovne, 1 Komfur, 1 indmuret Gryde og Skyggeovn.

      2.   .    Ejendommen, der nu er betegnet som Hus 14 paa Odense Købstads Langelinie, overtages saaledes som den alt er forevist med hele Vinduer overalt. Overtagelsen skar 9 Oktober d.A. til hvilken  Tid Sælgeren er Pligtig at fraflytte Ejendommen.

      3.    Det til Ejendommen hørende Areal har oprindelige udgjort 2450 ¤alen   for hvilken Angivelse dog intet Ansvar paatages, men der er frasolgt en endnu ikke udstykket parcel stor 910 ¤Al. Der altsaa ikke medfølger i den ved nærværende Købskontakt indgaende Handel.

      4.    Køberen udreder alle af Ejendommen gaaende Skatter oh Afgifter, som er eller maatte blive paalignede samme  for 1. Oktober d.M.

      5.    Køberen er gjort bekendt med, at der paahviler Matr. No. 4 a, , hvorfra Matr. No. 4 ck  er udstykket forskellige Servituter angaaende Vej, Hegn, men der hvad dog ikke fremgaar af Panteregisteret ikke vedrøre  Matr. No 4ck, hvorom Bemærkning frafaldes.

      6.    Der paahviler Matr. No. 4ck, Bestemmelser angaaende Bebyggelse og Bygningsmåde, Forbudmod Fabriksbygninger, Slagtehuse, Garveri, Skure og Dampskorsten samt Hegnspligt mod Syd, Vest og Øst side forannævnte Skøde, læst  26´Maj 1902.

      7.    Købesummen for den solgte Ejendom er akkorderet til 10,500 Kr. skriver Ti Tusinde og Fem Hundrede Kroner, der berigtiges saaledes:  Køberen overtager til fremtidig Forrentning, A-------------sativer og Indfriede uden Ansvar for sælgeren den i Ejendommen indestaaende Prioritet til Fyns Stifts Sparekasse, stor til Rest 7150 Kr. og paa samme Maade den til  Kammerraad J. Jørgensen Hunderup indestaaende Prioritet stor 2000 Kr. og for Restkøbesummen 1850 Kr. udsteder Køberen til Sælgeren ved Overtagelsen af Ejendommen en Panteobligation klausuleret som for Udlaan af Umyndiges Midler og betingede 5% Rente pro Anno der erlægges fra 10. Oktober d.A. samt oprykkende Prioritet efter de 2 førstnævnte Prioritet, paa tilsammen 9150 Kr.,  i den solgte Ejendom.  Obligationen maa i øvrigt indeholde Bestemmelse om, at Kapitalen, under Forudsætning af at Obligationens øvrige bestemmelser nøje overholdes fra Kriditors Side først kan opgives til udbetaling i 11.December Termin 1911 efter et halvt Aars forudgaaende Varsel. Renten fra 11. December d,A. af Sparekassens og Kammerraad Jørgensen i den solgte Ejendom indestaaende Prioriteter betales af Sælgeren med 2/3 og af Køberen med 1/3.

      8.    Ved Overtagelsen af Ejendommen og samtidig med Udstedelsen af førnævnte Panteobligation fra Køber til Sælger, altsaa d. 7.Oktober d.A, er Køberen berrettiget til at fordtre og pligtig at modtage Skøde paa den her omhandlede Ejendom.

      9.    Alle med nærværende Købekontrakts og Skødets Udstedelse forbundne Omkostninger betales af Sælger og Køber hver med Halvdelen.

      10. I tilfælde af Søgsmaal i Andelning af nærværende Købekontrakt er saavel Sælger som Køber underkastede Retsforfølgning efter F………  25.Januar 1828 samt pligtige at møde inden Odense Købstads Forligskommisionen og Bytingsret  efter Indkaldelse og Stævning forkyndt med Varsel som for indenbyes ……… Mand.

      11.  Jeg Sparekasse fuldmægtig H. Thalbitzer erkender herved at have indgaaet foranskrevne Købekontrakt, som jeg forpligter mig til for mit Vedkommende. At opfylde. Saaledes udstedes denne Købekontrakt, der bekræftes med vore Underskrifter. 

Odense den 4. Juli 1906
Som Sælger: I.P.Arndal.  Som Køber: H. Thalbitzer.
Til Vitterlig: Lillienskjoll ,  Ove Thomsen

 
Skøde:   Da Køberen nu har opfyldt nærværende Købekontrakts Bestemmelser og navnlig udstedt til mig min Prioritetsobligation for 1350 Kr. er Et Tusinde Tre Hundrede  Halvtreds Kroner saa  Skøder og overdrager jeg herved i Henhold til Omstaaende Købekontrakt og med de derinævnte Byrder og Forpligtelser, bemældte min Ejendom Matr. No.4 ck af Hunderup  Jorder nu under Odense Købstads Markjorder i Sct. Knuds Sogn , Hus No. 14 paa Langelinie  heri Staden til Sparekassefuldmægtig H. Thatbitzer  som hans ……….. og fuldkommne Ejendom fri for hver Mands Tiltale,hvorhos jeg indestaar ham  for   ………………
 

Til Bekræftelse har jeg udstedt dette Skøde i Vitterligheds vidners Overværelse.  Odense den 18. Oktober 1906 .I.P.Arndal
 Til Vitterlighed: Lillienskjold, Godtfred Hansen
At der ikke paahviler fornævnte Ejendom  forfaldne skatter, eller Afgifter attesteres herved .
Odense Herredskontor d. 12 Oktober 1906    Walther   Og Kammerraad J. Jørgensen ………..